Årets «hanami»

11. april 20144 kommentarer

Vi skrev et innlegg om dette på samme tid i fjor også. Hvert år under sakura-blomstringen, som nå nærmer seg slutten, pleier mange japanere å ha «hanami» (hana: blomst, mi: å se). Man setter seg under trærne og titter på blomstene, gjerne i en park, og ofte i kombinasjon med mat og drikke. Blomstringen varer jo ikke så mange dager, så det er viktig å nyte dem før de forsvinner.

IMG_1390

IMG_1391

I fjor dro vi med oss magen min, og hadde «hanami» mens vi ventet og ventet på Andrea. I år var det veldig kjekt å ha Andrea med, slik vi snakket om da vi satt i parken i fjor! Vi dro til dyrehagen sammen med familien Leirvik. Der fins det mye sakura. Etter å ha kikket litt på dyrene satte vi oss ned og hadde piknik.

IMG_1389

IMG_1401
Selv om «hanami» for mange japanere kan være en unnskyldning for å drikke mye alkohol, er det ikke mye bråk og forstyrrende oppførsel å se (ihvertfall ikke sammenlignet med et grillparty i en park i Bergen sentrum). Det er heller ikke boss som flyter rundt i etterkant, som det ville vært i Bergen sentrum (!). Her settes det opp store søppeldunker i alle store parker på akkurat denne tiden av året.

IMG_1398
Andrea sier ikke nei takk til sushi-lunsj.

IMG_1392
Fin sakura i bakgrunnen.

IMG_1382
Inne i dyrehagen er det også en avdeling med tivoli. Både Mathias og Andrea tok en runde med tog. Stor begeistring.

Det er blitt vår i Japan. Disse bildene er tatt forrige uke, men bare på denne uken har temperaturen hoppet noen grader. Enkelte dager er det nå «norsk sommer». Det er deilig å kutte ut kjeledressen og ull-lua. Takk og farvel til sakuraen for denne gang, på gjensyn neste år.

Kategori: Dyreliv i JapanKultur i JapanNatur i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Nydelige blomster – og folk! Også Bjørnson valgte seg april, men det var vel ikke den japanske sakuraen han hadde i tankene!?

 2. Iri Elise sier:

  Eg er en jente på 12 år, og elsker Japan og godt kunne tenkt meg å bo der. Eg har alltid lurt på hvordan det hadde vert å bo der. så derfor søkte eg litt på nette og fant bloggen deres. Eg har lest litt på denne bloggen nå og eg å vet allerede at eg har lyst til å lese mer 🙂

  • Torgeir Hauge sier:

   Hei Iri Elise.
   Så kjekt at du har funnet fram til bloggen vår! 🙂 Vi skal nok få lagt ut mer fra Japan ganske snart. Og så håper jeg at drømmen om å reise til Japan en gang blir til virkelighet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden