Den helautomatiske alt-i-ett-vasken

9. august 20131 kommentar

En video om en vask? Kan det virkelig være noe å blogge om? Joda, i Japan er det å gå på do en opplevelse i seg selv. Spenningen er knyttet til; hva venter meg i dag?

Et hypermoderne toalett med alt-du-kan-tenke-deg-av-spyling og kunstig lyd av rennende vann for å skjerme dine egne (u)lyder for folk i andre båser? Eller et hull i bakken, ikke helt fjernt fra slike jeg så i bushen i Kenya? I dette tilfellet var det vasken som fikk min oppmerksomhet.

Den er kanskje ikke helt unik. Noen vil si: Slike har vi i Norge også! Jo, men jeg er ganske sikker på at Japan fikk dem først. Og uansett er de artige nok til å lage et innlegg om.

Når vi var i Japan på sommerferie i 2010 blogget vi også om doene. Og med jevne mellomrom hører man om disse über-teknologiske porselens-skålene via norsk media. Likevel leser jeg stadig om folk som har «hørt rykte om dette, men aldri helt trodd på det». Det er med andre ord vår plikt til å informere: De finnes faktisk.

Kvaliteten på et dobesøk regnes tydeligvis i antall knapper på selve doringen, i tillegg til mangel av dem rundt vasken. At beskrivelsen av hva de nevnte knappene brukes til kun står på japansk gir oss noen artige turist-historier. I Japan har flere utlendinger enn undertegnede opplevd å få spruten fra rumpespyleren rett i ansiktet, siden vi er dumme nok til å stå bøyd over doskålen, hvor nysgjerrigheten til slutt tar overhånd. Hva brukes egentlig denne knappen til…?

Heldigvis finner man – bare man leter litt – knappen hvor det står «flush» på. Eventuelt pleier det å funke hvis det står «flash» også. Her i landet går det for det samme. Jeg har fremdeles til gode å bli blitset og fotografert fra doskåla. Tror jeg.

Kategori: Kultur i JapanTeknologi og duppeditter i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Jolaug Odland sier:

    Ein av knappane betydde og,- tilkall hjelp. Det var det nokre av oss som fekk erfara. Men innan hjelpa kom hadde vedkomande klart å stikka av. Altfor flaut å verta konfrontert med eiga hjelpeløyse på den måten.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden