Elektro-GIGANT

15. desember 20124 kommentarer

20121215-222438.jpg

Jeg har vært på printerjakt. I seg selv er ikke det så veldig spennende, og selve kjøpet er heller ikke noe spesielt å skrive om. Men likevel er det noen artige ting å si om hvordan butikkene her fungerer.

For det første; snakk om elektro-gigant. Med seks store etasjer er det lite du ikke finner hos Yamada Denki i sentrum. Denne kjeden finnes mange steder, og de er alltid store og gode. De er heller ikke alene. Elkjøp og slikt blekner i forhold.

Å gå der en lørdag ettermiddag var kanskje ikke et sjakktrekk. Tjukt med folk. Men på mirakuløst japan-vis klarer de å gjøre det meste både smidig og raskt. Jeg stod ikke mange sekunder alene foran printerne før jeg hadde full oppmerksomhet fra en ansatt.

Da så jeg noe jeg også har lagt merke til før. Han som hjalp meg i dag hadde HP-logo på jakken sin. Også andre steder har jeg sett dette; funksjonærer som bærer jakker med logo til spesielle produsenter eller firmaer. Det virker rett og slett som om de ulike produsentene har egne salgsrepresentanter i butikkene. Det er jo en interessant måte å organisere butikkene på. Gi de ulike produsentene tilgang til butikklokalet, mens de selv står for salget.

Det som blir litt tungvindt med dette, er at du må henvende deg til ulike personer dersom du skal kjøpe ting i mange kategorier, eller fra ulike produsenter. Men til tross for dette, så er japanerne så sørvis-innstilte at det faktisk går veldig greit. I dag lurte faktisk HP-mannen på om jeg heller ville ha et annet merke enn HP på printeren min. Da kunne han nemlig henvise meg videre, og la meg komme fremst i køen hos konkurrenten.

Saken fortsetter under bildet.
20121215-222453.jpg

Så vil jeg vise dette fenomenet her. Det er helt genialt. For når man handler større ting midt i en gågate, så sier det seg selv at man har litt bæring foran seg. Å gå rundt med en stor pappeske er ikke alltid like praktisk. Noen ganger får man plastikk-stropper rundt esken, men disse skjærer seg jo bare inn i fingrene.

Når jeg kom til kassen og skulle få utlevert printeren, så var disse hendige bærehåndtakene montert på stroppene. De klipses helt enkelt på, og gjør at bæringen blir mye enklere. Dette finnes sikkert i Norge også, men her ute er det helt standard, og en av de små tingene som gjør livet i Japan litt gøyere. Og ikke minst; veldig praktisk!

Ok da. Jeg må bare legge til nederst: det gjør ikke noe å få en multiprinter til under 400 kroner heller.

Kategori: Kultur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Jolaug sier:

  Slit`an med ny printer! Farge?

 2. Øyvind sier:

  Det har ant meg at du hadde sans for Japan frå før. Det anar meg at du framleis har sansen for dette landet.

 3. Paul Odland sier:

  Ideen med bærehåndtakene må du prøve å selge til Nytt og nyttig (som har base i Haugesund). De selger ellers så mye som er unødvendig, men dette var en fiks sak!

 4. Ingar T. Hauge sier:

  Definitivt en av de sidene med Japan jeg savner…

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden