Juleavslutning på språkskolen

17. desember 20125 kommentarer

I dag hadde vi juleavslutning på YWCA. Det var en fin samling, hvor mange av lærerne og alle studentene på alle trinn var samlet. Jeg har undervisning 4 dager i uken, med ulike lærere hver gang, og Torgeir har undervisning 2 dager i uken. Så i dag fikk vi hilse på hverandres lærere (som vi jo forteller hverandre mye om hjemme) 🙂 Var også hyggelig å prate med andre studenter på andre trinn, og høre hva de lærer.

Det var satt av nøyaktig 50 minutter til denne sammenkomsten, midt i lunsjtid. Og når klokken var på slaget 13.30 var det full fart tilbake til klasserommene igjen. I Norge ville man nok satt av en hel kveld for en slik julefest, men her er tiden verdifull, og 50 minutter var det hele man kunne ta seg tid til. På slutten av samlingen fikk vi høre «nå er det 5 minutter igjen av tiden vår, så skynd dere og forsyn dere med kaker disse siste fem minuttene). Kjapt og gale! De er forsåvidt flinke til å kose seg i Japan, men ikke for lenge om gangen 😉

YWCA er en kristen institusjon, så programmet bestod av skriftlesing, allsang, mat og underholdning. Torgeir og jeg fremførte og bidro med litt sang og musikk. Det var flere av studentene som bidro med tekstlesing og sang-innslag.


Saito-sensei, rektor på skolen, ønsker velkommen. Hun er også en av mine lærere.


Vi to i aksjon.


Rachel og Dene er misjonærer fra Australia. De har studert språk i omtrent ett år.


Vi «smisker» litt med lærerne, og gir de hjemmelagde småkaker 🙂 Har skrevet «god jul» på posen (da gjelder det å skrive riktig ! )

Kategori: Kultur i JapanMisjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (5)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Spis (kaker og annet godt) i hast! Det minner jo mer om påskefeiring enn julefeiring! Ellers så det riktig så trivelig ut – kan man kose seg i femti minutter, er ikke det lite!

 2. Jolaug sier:

  Gildt å sjå bilete frå juleavslutninga på språkskulen! Dei er nok effektive både i arbeid og fritid,ja. Tidsskjema minner faktisk ikkje så lite på forholda på min arbeidsplass! Presist,nøye med tidsfrister.Kort og effektivt i alle ledd.Raskt på og raskt av!

 3. Bård Hauge sier:

  Kjekt å se dere i aksjon med sang og musikk. Hvilket språk sang du på, Torgeir?

  • Torgeir Hauge sier:

   Sang på engelsk denne gangen. Away in i manger, på den «norske» melodien. Skal synge i Niima på julesamling første juledag også. Da må vi nok satse på noe japansk.

 4. Torill Haugen sier:

  Veldig koselig å lese/se hvordan dere har det.
  Kan ikke skjønne at det er over 30 år siden vi gikk på språkskole i Kobe!
  Guds fred over jula og det nye året!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden