Julestemning og misjonsbakst

17. november 20123 kommentarer

Her i Japan kommer julen tidlig, og den kommer også litt voldsomt når den først kommer. I butikkene selger de masse glorete julepynt, og overalt spilles det amerikanske julesanger, som typisk «I saw mummy kissing Santa Claus» og «All I want for Christmas is you». Det er jo litt koselig også. En dag var vi på handletur nede ved Harbourland og Mosaic, og der var det ordentlig julegater og julestemning, som bildet av det store juletreet viser.

Vi liker oss i Harbourland-området. Her er mange butikker for hus og hjem, en stor 100 yens butikk (hvor alt koster 100 yen), og mange koselige restauranter. Ikke minst ligger det rett ved havet,  og man kan se inn mot byen på en veldig fin måte. Dessverre er det mange butikklokaler her som står tomme nå, på grunn av den økonomiske situasjonen i Japan.

Selv om det ikke er julekaker, har fruen i huset begynt å prøve seg på baking. På «Kobe Grocer» (importbutikk) får man kjøpt grovmel, rugmel og forskjellige typer frø. I vanlige japanske matbutikker får man ikke tak i grove brød eller grovt mel i det hele tatt. Og når fruen også forstod hva som var gjær, hva som var salt og hva som var bakepulver, ble det plutselig lett å bake. Det er jo ikke alle skrifttegn vi kan lese, og da blir det litt prøving og feiling når vi skal finne ut om noe er melis eller potetmel…? Men det ble bra resultat til slutt 🙂 Vi hadde bønnemøte her hos oss på onsdag, og da ble det suksess med hjemmelagde rundstykker og søtsaker. Hyggelig med sånne treff hvor de norske møtes.

Kategori: Kultur i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (3)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Trur jula kjem minst tidleg her hjå oss, på godt og vondt! Me er nett heimkomne frå julemessa til NLM på Varhaug, i går og i dag. Neste helg er det full rulle her på Nærbø. Julebakst har me dermed også smakt på!

  2. Jolaug sier:

    Ser, Johanne, at du begynner å bli husvarm og fortruleg med gassinstallasjoner, ulike mjølsorter og til og med klart å finna gjær i butikkhyllene. Det tykkjer eg er godt jobba!! Muffinsane ser deilige ut!

  3. Reidun Blom sier:

    Nice pants! Og ja, Harbourland er bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden