Kaldere dager

5. desember 20125 kommentarer

Det er rart hvor fort temperaturen kan falle. I går var det kjempemildt og flott. I dag sliter vi med å holde varmen oppe.

Selv om vårt forrige blogginnlegg viste hvor fantastiske høstfarger vi fremdeles kan se rundt omkring, så er det tydelig at vinteren nærmer seg her i Japan også.

Flere steder i landet har snøen kommet. Ja, helt nord, på øya Hokkaido, mistet 200.000 mennesket strømmen for ei ukes tid siden, på grunn av voldsomme mengder nysnø. Det kunne visst gå opp mot to uker før enkelte ville få strømmen igjen. Brrr!

Her i Kobe har vi hatt varierende temperatur. En kald periode, med sur vind, ble avløst av litt mildere vær. Men i går kveld kom kulden igjen. Vi var heldigvis advart gjennom værmeldingene.

Men å holde varmen oppe i japanske hus er ikke så enkelt alltid. Vi lager oss en hule i stua, og kjører på med full guffe på gassovnen. Når det likevel knapt holder, så gjør vi som japanerne: går i varme bad.

Nå har vi nettopp spist middag. Det hjalp i grunnen å jobbe over komfyren litt. Som de interesserte ser på bildet, så er det en god blanding av japansk og norsk mat. Og utrolig nok: Undertegnede, som skulle stå for matlaginga, gikk for poteter i dag. Det skjer ikke så veldig ofte.

Tilbake til badene. Onsen heter det når vannet hentes fra naturlige kilder. Det er en side ved Japan vi virkelig nyter. Nå i kulden er det en fantastisk måte å få varme i hele kroppen på. Det hjelper også på vonde muskler, og fungerer i det hele tatt som rekreasjon. Når vi er der, da er livet virkelig godt.

Dere kan regne med flere innlegg om både kulda og onsen etter hvert. Og de som kommer på besøk til oss vil alltid få tilbud om å prøve det sistnevnte.

Kategori: Kultur i JapanNatur i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (5)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Me balar litt med kulde og vinter her på Vestlandet og desse dagane. Det var såvidt nede i ni minus her på Nærbø ein dag nettopp. Det er mykje så nær kysten!

  • Torgeir Hauge sier:

   Ja, har fått med oss Vestlandets kuldesjokk. Så jeg skal ikke gjøre noe forsøk på å skape konkurranse-stemning. 😉

 2. Ingar T. Hauge sier:

  Oslo har skimtet med -16 på det «beste.» Og vi har ikke umiddelbar tilgang til onsen her i leiligheten. Bare sånn for å sette det i perspektiv…:-)

 3. Reidun sier:

  Yakiniku og potetbåter? hehe…orginalt…

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden