Love Hotels

12. mars 20142 kommentarer

Love Hotels er et artig kulturfenomen her i Japan, så jeg tenkte hvorfor ikke skrive en blogg om det? Man går ofte forbi disse hotellene, og legger kanskje merke til at de ikke er som andre vanlige hoteller. Blant annet merkes det på det faktum at de ikke bare har ordinær døgnpris, men også timespris («rest»), som på bildet:
IMG_1232

Det ligger vel kanskje i navnet, at dette er et kjærlighetsrede til leie. Det må ikke forveksles med bordell, for det er det ikke. Her er det nemlig par som kommer. Sånn sett er det hele stuereint. Saken er at japanere bor tett og trangt, har få rom i huset og bor dermed tett oppå hverandre. Foreldrene deler gjerne soverom med ett eller flere av barna helt til barna er tenåringer. Da kan man skjønne at behovet for privatliv er tilstede. Love Hotels er nettopp en mulighet for å kunne få litt privatliv, ved at man leier seg inn en time eller to.

Anonymitet er viktig. Parkeringsplassene er ofte skjult med forheng (som på bildet under), slik at det ikke skal være lett for forbipasserende å gjenkjenne kjente biler.
IMG_1230

I tillegg til forhenget utenfor parkeringsplassen, dekkes bilskiltene med en liten planke som settes foran bilen. Du kan såvidt se en planke foran bilen på bildet under. På den måten er det umulig å finne ut om naboen din (?) kanskje befinner seg på hotellet…
IMG_1231

Resepsjonene er også veldig anonyme. Ofte velger man rom ved å klikke på en skjerm. Rommene har ulike tema. Når man betaler for seg, gjøres det gjerne i et lite vindu, hvor resepsjonisten ikke kan se deg. (For deg som lurer: nei, jeg har ikke vært inne og betalt selv, men lest om det på nettet ;-))

Det er jo egentlig en smart idé? Etter tettheten på disse hotellene å bedømme, er det jo tydelig at det er en forretningsidé som funker, og at folk benytter seg av det.

Kategori: Fakta om JapanKultur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Interessant. Vi reiste jo også forbi noen sånne de to gangene vi har vært i Japan. Merker meg ellers at du dels sier at de er «stuereine» og dekker legitime (ekteskapelige) behov. Samtidig legges det veldig vekt på diskresjon og anonymitet. Ingen må kunne identifisere verken personer eller biler osv.

    • Johanne sier:

      Selv om man har legitime hensikter med besøket, vil de vel gjerne være så diskret som mulig uansett. Japanere verner jo veldig om privatlivet sitt. Nordmenn ville vel også holdt et slikt besøk så anonymt som mulig, vil jeg tro?

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden