Nyttårsforberedelser

16. desember 20121 kommentar

Selv om de er voldsomme til å dekorere førjulsgatene med trær, nissen og blinkende lys i alle farger, så er ikke jula den egentlige høytiden her i landet.

Når første juledag er her begynner de virkelige forberedelsene for japanerne. Da vaskes både hus, biler og templer og både mat og presanger forberedes til nyttår. Det er kanskje den aller største feiringen i Japan, hvor familien står sterkt i fokus. Det er også mye religion knyttet til feiringen. På flere måter blir det derfor naturlig å sammenligne med vår egen julefeiring.

Vi skal prøve å dekke mer av japansk nyttår, for det er det er et interessant kulturstudie. Men i dag viser vi bare litt av dekorasjonen de bruker til å henge på både dører, frampå biler og andre steder.

Første januar er en interessant dag her i landet, for det er eneste dag i løpet av hele året at alle har fri, og alt er stengt. Snakk om pust i bakken.

Kategori: Kultur i JapanReligion i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    A propos lys og førjuls- og førnyttårsforberedelser: I dag tennes alle åtte lysene i jødiske miljøer i forbindelse med Hannuka-feiringen. og i våre sammenhenger tre adventlys! Men nå er det bare fire fem dager til årets mørkeste punkt, så snur det!
    Ellers flott folkeopplysning dere bedriver med alt dere dekker av kultur og religiøsitet. Hadde jeg fortsatt vært ved NLA, hadde jeg snakket om interkulturell forståelse!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden