Poengkort-landet

29. november 20132 kommentarer

20131129-140907.jpg

Poeng, stempling og rabattkuponger i bytte mot penger, varer eller premier. Japanere elsker poengkort, og dersom vi ikke sorterer litt kan vi fort ende opp med flere lommebøker fulle av papir-kort.

Hva skal man med alle kortene? Jo, det har vi også funnet ut er et greit spørsmål å stille seg. For vi må være selektive. Hvor ofte bruker vi egentlig denne butikken? Og hva gir poengene oss? Svaret er at i mange tilfeller blir det lomme(-bok)-fyll.

Men enkelte kort viser seg å være nyttige. Vi har flere ganger kunnet gå og bade i onsen (varme kilder) uten å betale noe som helst. Og på butikkjeden Babies «R» Us gir alle handleturene etter bleier og babyutstyr uttelling. Støtt og stadig har vi samlet opp nok poeng til å få rabatt på varer. Kanskje ikke så veldig mye, men det er jo noe med små bekker osv… Noen ganger kan vi også gå på restauranter og spise oss gode og mette, og kun betale for en av oss. Bare fordi vi har fått stemplet kortet vårt mange nok ganger. At noen butikk-kort også gir rabatter på restauranter, er en ok bonus.

Grunnen til at jeg skriver om dette akkurat nå, er at jeg nettopp innså jeg har handlet mye elektronikk den siste tiden. For idet jeg skulle kjøpe et enkelt stereoanlegg til rundt 1200 kroner på Yamada Denki (Japans svar på Elkjøp), fant jeg meg selv i kassen hvor jeg betalte 60 kroner og gikk. Resten betalte jeg med poeng fra tidligere kjøp. Ikke dumt.

Kategori: Kultur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Ingen fare for kortslutning, med andre ord!

  2. Astrid Hauge sier:

    Jeg har ennå noen liggende i japanlommeboka mi. Kanskje jeg må ha dem med på julereisen til Japan?

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden