Luminarie

8. desember 20122 kommentarer

På torsdag var vi på åpningen av Luminarie i Kobe sentrum. Luminarie er en årlig stor lysfest, som varer noen uker i desember. Hver kveld tennes tusenvis av lys som et overbygg over en lang gate, som man kan gå igjennom. Dette har vært en tradisjon siden jordskjelvet i 1995, ment som en oppmuntrende begivenhet som skulle gi håp i etterkant av jordskjelvet, midt i mørketiden. Alle disse lyspærene ble donert fra Italia etter jordskjelvet, og de skal visstnok være håndlaget alle sammen.

Det var ekstremt mye folk da vi var der, men som vanlig i Japan – var det godt organisert med vakter som viste vei, og avsperringer i veiene. Tross surt og iskaldt vær, var det en flott opplevelse! En helt spesiell stemning. Det spilles høytidelig orgel- og kormusikk fra høytalere mens man går igjennom lysgaten, noe som gir en litt katedralsk følelse.

Det var også satt opp salgsboder, hvor de solgte masse god mat som man kunne varme seg på (se film). Både salt- og søtsaker! Alt fra stekte nudler og kjøttspyd til glasserte jordbær og epler på stang.

Klikk på det store bildet for å gå videre til neste.

img_0018
img_0020
img_0024
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Kategori: Kultur i JapanMat i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Eg ser at tenninga av julegrana her i Nærbø sentrum sist sundag bleiknar atskilleg mot dette….

  2. Jolaug sier:

    Litt av nokre dimensjonar! Musikken høyrdest flott ut! Elles er påkledningen lik den me har her. Kaldt, tørt og flotte solnedganger. Og her det sååå mykje himmelog sååå flotte fargar.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden