Sakurablomstring og hanami

30. mars 20134 kommentarer

Sakurablomstringen, eller kirsebærblomstringen som det ofte kalles i norske medier, er nå på sitt aller beste i Kobe. Etter et par dager med grått vær var det endelig en flott vårdag i dag. Det har flere enn oss ventet på, for i dag var det mange i parken på «hanami».

Ordet hanami skrives med tegnene for «blomst» og «å se» (花見). Dermed sier det seg vel selv hva dette hovedsaklig handler om. Men hanami handler også om sosialt fellesskap, med mye godt å både spise og drikke. For japanere, som er midt i vårferien og årsskifte på skoler, er det en stor anledning til å feire med picnic i parken. Sakura-blomstringen regnes som et av de sikreste vårtegnene, men selve blomstringen varer bare opptil et par uker.

Hanami 2013-01
Hanami 2013-02
Hanami 2013-03
Hanami 2013-04
Hanami 2013-05
Hanami 2013-06
Hanami 2013-07
Hanami 2013-08
Hanami 2013-09
Hanami 2013-10
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Vi hadde lunsjen vår i parkområdet rundt Shinkansen-stasjonen her i Kobe, nemlig Shin-Kobe Station. Det er ikke veldig varmt akkurat nå, men vi nyter all sol og alle vårtegn, og feirer på denne måten en hvit/rosa påske, i stedet for den tradisjonelle gule.

Kategori: Kultur i JapanMat i JapanNatur i JapanOmgivelser i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Dette var flott! Jeg kommer på salmen «Den blomstertid nå kommer» – men «den blomstertid/blomstringstid» har dere jo allerede! God påske!

 2. Jolaug Odland sier:

  Vakre bilete som vakte gode følelser.
  Våren let fortsatt venta på seg her. I dag sykla eg ein tur til farfar og såg vipene som hoppa rundt på markene og forgjeves leita etter noko å eta.

 3. Definitivt den vakreste tiden på året i Japan. Takk for bilder!

 4. Olin D. Molvær sier:

  Tusen takk for vakre bilder 🙂 Gode minner strømmer på! Gunnar følger varsel for sakurablomstringa dag for dag på pc’en;) Eia var vi der!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden