Sjokoladedagen

14. februar 20131 kommentar

Valentine's Day 02

Da jeg våknet i dag tidlig hadde jeg ikke noen forventninger om at dette skulle bli noe annet enn en vanlig torsdag. Men det var før jeg ble minnet om japanernes sans for amerikansk kommersialisme. 14. februar betyr selvsagt Valentine’s Day og sjokolade. At japanerne har en egen vri på det hele forundrer kanskje ingen?

For det var først i lunsjen, når jeg gikk hjemom for å få meg en matbit, at jeg innså hvilken dag vi faktisk snakker om. Der stod fruen med en sjokolade-eske i hendene. Med sløyfe og alt som skal til. For her i landet er det nemlig jentene som skal gi guttene sjokolade på denne dagen. Det tror jeg aldri har hendt før; at Johanne frivillig har gitt fra seg en hel eske med sjokolade.

Men selvsagt stanser det ikke der. For jentene kan jo ikke gå tomhendt fra det søte eventyr-markedet. Om nøyaktig en måned, den 14. mars, kommer motstykket til Valentine’s Day. De kaller det White Day, og da skal guttene gi drops til jentene. Noen jenter synes kanskje guttene kommer bedre ut av denne dealen enn jentene. Men jeg tenker at det er flott med én dag i året hvor mannfolkene råder over sjokoladen.

Kategori: Kultur i JapanMat i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Ingar T. Hauge sier:

    Praktisk med en dag der det er jentene som må ta initiativet 😉 Litt utypisk sammenlignet med hvordan resten av verden betrakter dagen, men japanerne har alltid likt å gjøre ting på sin måte…

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden