Traskedag i Osaka

10. februar 20135 kommentarer

Vi hadde behov for å vifte oss på lørdag, og tok derfor en dagstur til Osaka. Vi burde tenkt på at lørdag kanskje ikke var den beste dagen for nettopp det, for det var enormt med folk! Bare se på det første bildet.

Osaka er Japans tredje største by, og også verdens nest dyreste by (etter Tokyo). Når man rusler gatelangs har man virkelig følelsen av å være i en storby. Fra Kobe til Osaka er det omtrent halvannen time med diverse tog.

Osaka

Osaka

Jeg har vært overrasket over hvor lite tog vi har tatt siden vi kom hit. Jeg trodde man reiste med tog «hele tiden» når man bor i en storby i Japan. Men siden vi bor sånn til som vi gjør, tar vi ikke tog til hverdags, det passer bedre med buss og bil. Derfor er det kjekt med noen tog-opplevelser av og til! Å være togpassasjer er også kulturstudie på høyt plan.

Osaka

Vi hadde noen små ærender, hadde blant annet hørt om en kjent babybutikk som vi ville oppsøke. Men det ble mest vindusshopping, og rusling rundt for å se på livet. Og ikke minst, så spiste vi veldig god mat på en tradisjonell okonomiyaki-restaurant.

Osaka
Torgeir spiser okonomiyaki, som er en av hans absolutte favoritter. Det skal ikke mer til for å gjøre gutten glad.

Osaka

Osaka

Osaka

Konklusjonen er at det er hyggelig for Kobe-boere å besøke Osaka i ny og ne. Men, Osaka oppleves som en mer uoversiktelig by enn Kobe, og også mer turistinfluert (dermed også mer bråkete!). Sånn shoppingmessig, så opplevde vi heller ikke at Osaka hadde mye å tilby som Kobe ikke har. I tillegg synes vi å merke at Kobe sentrum er renere, mer pyntet, mer estetisk fin og mer organisert.

Summa summarum: Vi liker Kobe best! 🙂 Og det var godt å sitte på toget hjemover til byen vår.

Kategori: Fakta om JapanKultur i JapanMat i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (5)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Reidun sier:

  Får bare så ufattelig lyst til å ta en tur!

 2. Jolaug Odland sier:

  Takk for turen! Gode, illustrerande bilete!Borte bra men heime best,kanskje det gjeld for dokke og?
  Nå har me vore to dagar i Ågedal, Kvinesdal.I far til Marit til Bjørnar sin barndomsheim. Ein dal inn av dalen altså. 10 kuldegradar, lette snøbyger og ufatteleg huskaldt. Fekk ikkje varmen i meg før etter eit døger. (Utgangangspunktet var eit møte som Paul hadde på Liknes bedehus, Kvinesdal). – Så mi erfaring om borte og heime er den same!
  Det gode var at eg fekk god tid til å spøta.

 3. Paul Odland sier:

  Eg reiser med tog så godt som kvar dag, eg, til og frå ein norsk «storby»!

 4. Olin D. Molvær sier:

  Heilt enig -hurra for Kobe:)

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden