Bakeklasse

8. mai 20147 kommentarer

Det er en ny tilværelse med mamma på jobb/studier, og pappa og Andrea hjemme. Men det går veldig fint. Andrea og pappa er ute og koser seg nesten hver dag, og jeg er forsikret om at jeg ikke behøver å tenke på dem i det hele tatt. (Det klarer jeg ikke helt, da…). Men jeg gjør ihvertfall et godt forsøk.

Mesteparten av tiden studerer jeg språk, men jeg har også noen andre arbeidsoppgaver. Blant annet var jeg på onsdag sammen med Liv på bakeklassen i kirken på Rokko Island. Det var ikke mange som kom, og jeg skulle nok ønske at det kom flere yngre mennesker også. Men hyggelig var det likevel, vi var fem stykker til sammen. Jeg var «sensei» denne gangen, og viste dem blåbærpai. De laget hver sin. En enkel ting å lage, men likevel var det stor begeistring. Det skal ikke alltid så mye til for å begeistre.

IMG_1461

IMG_1460
Hyggelige damer, som var veldig snille med «sensei» som ikke kunne japansk like godt som deres vanlige «sensei».

Siden japansken min ennå er ganske mangelfull, var det godt å ha Liv der som kunne oversette det jeg ikke klarte å formidle på japansk. Men jeg opplevde at baking er ganske nyttig med tanke på å skaffe seg bedre ordforråd og lære seg nye uttrykksmåter. Jeg lærte mye nytt. Det jeg også lærte ganske fort, var følgende: en «sensei» på bakekurs må ha forkle! (Liv hadde 2, heldigvis!)

IMG_1462
Liv hjelper med å oversette oppskriften på papiret.

IMG_1463

IMG_1465
Liv har alltid en andakt på slutten, mens de spiser dagens bakverk. De pleier å få med seg maten de har laget hjem.

Det var en hyggelig (og lærerik) aktitivitet for meg, som gav mersmak.

På mandag begynner jeg som frivillig/voluntør på eldresenteret her i Aotani. Det skal bli spennende.

Kategori: Misjon i Japan
Tagget med:

Kommentarer (7)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Jolaug Odland sier:

  Ser ut til å vera ein hyggeleg gjeng med smilande, læreneme damer.Kan godt forstå at det kan vera ein god læringsarena for språk.
  Men kvifor går dei på bakekurs? Baker dei ikkje sjølv? Det er jo godt vaksne folk og ikkje tenåringer eller nygifte.

  • Johanne sier:

   Joda, disse damene har masse erfaring, og har sikkert bakt masse. Men japanere flest syns det er veldig eksotisk med europeisk bakverk og norske oppskrifer og måter å gjøre ting på. Nå var kanskje ikke pai så veldig norsk, da…

 2. Paul Odland sier:

  Ikkje det grann rart at dette gav…meirsmak!

 3. Olin sier:

  Så kjekt:) Vekte gamle minner fra kokeklassa på DNSJ:)) Og trur du ikkje dekketøyskapet i bakgrunnen på eit av bilda er veeeeldig kjent?!! Har snart lokalisert alle møblane våre no;)
  Lykke til med språkstudier og andre oppgåver!! Heier på deg:)
  Olin

 4. Bård Hauge sier:

  Veldig bra, Johanne. Du er flink!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden