Basar i Japan

27. mai 20134 kommentarer

Basar i Aobaen 01

I helga var det basar (eller bazar – バザー/bazaa, som de selv sier) i den japanske barnehagen, Aobaen, her i Kobe. Men det er ikke mye som ligner på en klassisk bedehusbasar. Her er det verken åresalg, fruktkurv eller auksjon.

Nei, skal man trekke en linje fra bazar til noe som er kjent for nordmenn, så må det bli loppemarked. For her handler det om å kjøpe ting, enten det er brukt, nytt, spiselig eller moro. Og klassikere som fiskedam og kast på boks fungerer like godt på 17. mai-fest i Norge som på lekeplassen i den japanske barnehagen.

All handel skjer med kuponger, som man kjøper ved inngangen. Dermed holdes økonomien på et sted, og det er enkelt for de små barna å betale selv, siden de får vite hvor mange kuponger de må gi fra seg.

Det er rekordmange barn, hele 46 stykk, i barnehagen i år, og det viste også igjen denne dagen. Foreldre, søsken, venner og flere hadde møtt opp, og overskuddet ble større enn på flere år. Dette hjelper godt på økonomien til barnehagen, som ikke har mye mer enn den trenger i utgangspunktet. Misjonsarbeid er jo ikke noe man skal tjene store penger på. At det var 30 grader og sol hjalp sannsynligvis også på oppmøtet.

LES MER OM AOBAEN

Basar i Aobaen 02

Matsalget er viktig. Ettåring Astrid Stangeland jobber en dag i uka i Aoben, mens misjonær Ingebjørg Hildre er rektor i barnehagen. Norske vafler er populære, det samme er kakene som selges – og, ikke minst, curry rice. Bazar gjør godt for dugnadsånden, og er med på å knytte barnehageforeldrene og de ansatte sammen.

Kategori: Barn i JapanMisjon i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Bård Hauge sier:

  Vekker gode minner. Skulle gjerne ha vært der. Kjekt at bazaren gav gode inntekter til barnehagen.

 2. Paul Odland sier:

  Vaflane såg i alle fall gode ut! Kor mange kupongar kosta ein vaffel?

  • Torgeir Hauge sier:

   To kuponger, Paul. Hver kupong har verdi av 50 yen. Du får altså en hel vaffel til under seks kroner. Grei deal?

 3. Jolaug Odland sier:

  Det kunne eg ha vore med på!
  Eg liker både basar og varme og vafler.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden