Førjulsgudstjeneste

13. desember 20124 kommentarer

20121213-114935.jpg

I går kveld var vi i kirken på Rokko Island, hvor Sjømannskirkens ambulerende prest for Asia Øst gav oss en førjulsgudstjeneste.

Når jeg vokste opp her i Japan fantes det en egen sjømannskirke her i Kobe. Selv er jeg faktisk døpt der, og har mange gode minner fra både gudstjenester og feiring av høytider, som advent og jul. Mye har endret seg siden den gang, men vi skal sette pris på tilbudet vi får fra Sjømannskirken. Steinar Rishaug gav oss en fin time med «norsk julehøytid».

Jeg tror det er viktig å ta vare på og bygge videre på slike samlinger og tradisjoner. Både for voksne og, ikke minst, for barna. Jeg vet selv at det kan være med å sette gode spor i livet.

Kategori: Misjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Olin D. Molvær sier:

  Hvor er denne kirken? I en leilighet eller? Jeg trodde forøvrig at Sjømannsmisjonen kunne fortsatt bruke det som var Sjømannskirken i Kobe? Alt er i endring, det er sikkert og visst:) Enig med deg i at det er viktig også med et norsk alternativ.

  • Torgeir Hauge sier:

   Husker du hvor Lawson lå heeeelt i starten, når skolen var ny i 1990? Forbi sykehuset, på andre siden av veien, liksom litt nedi en kjeller fra gateplan. Det lokalet har de kjøpt og bygget om til kirkelokale og kontor.

   Kirken startet egetnlig i gymsalen på Den Norske Skolen, men måtte finne egne lokaler når skolen ble lagt ned. Det var NLM som kjøpte de nye lokalene, men det jobbes lokalt med å betale ned på dem, slik at de kan overføres til den japanske kirken.

   Det er litt rart å komme til kirkelokalet, for inngangsdørene som er montert der, er inngangsdørene fra skolen. Inne finner vi også mange andre minner; blant annet de grå stolene som var i gymsalen, krakker fra matsalen og andre ting.

   Ting fra skolen finner vi forresten overalt her ute nå, både her på Aotani, på Hiruzen og så videre.

  • Torgeir Hauge sier:

   Oooog, ang. bruken av de gamle Sjømannskirke-lokalene; jo, jeg tror du har rett i at de kan bruke dem. Men det er vel så trivelig, praktisk og greit å bruke andre lokaler også. Sjømannskirken er egentlig et litt trist syn… mørkt og nedslitt.

 2. Olin D. Molvær sier:

  Tusen takk for utfyllende svar:) Apropos ting og tang fra skolen; vi har lurt på hvor alt ble av… Artig å se «våre» spisestuestoler hos dere nå:) Nyt tiden i Japan og god jul! Hilsen O & G

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden