Forlengelse og fornyelse

8. februar 20148 kommentarer

Før jul fikk vi spørsmål fra VJELK (NLMs samarbeidskirke i Japan) om å forlenge tjenesten vår i Japan. I utgangspunktet varer kontrakten vår til og med år 2014. I tillegg til at VJELK har hatt tanker om dette, har også vi tenkt på alt som nå er blitt påbegynt i Torgeirs jobb, og at det ville vært fint å få jobbe videre med det. På sikt ser det også ut til å være kjekke diakonale oppgaver for Johanne. Det er fint å oppleve at man er ønsket, og at det er behov for en.

Derfor har vi brukt den tiden på å tenke og vurdere. Vi har kommet frem til at vi trives godt i Japan alle tre. Arbeidsoppgavene er spennende, språket er morsomt å lære, misjonærfellesskapet er fint å ta del i, kulturen er interessant, japanerne er trivelige, klimaet er bra (rettelse: her vil du nok få litt ulike svar ut fra hvem du spør, og ikke minst hvilken tid på året du spør!), osv… Listen er lang over de positive sidene ved livet i Japan. Andrea ser også ut til å ha et godt liv her, og det er det viktigste for oss! Så klart tenker vi mye på avstanden til besteforeldre, familie og venner. Det vil jo alltid være et savn, men med blogg, skype, mail og facebook er avstanden mindre enn den ville vært før.

Det er meningsfullt å leve og jobbe i Japan. Vi tror også at det er bruk for oss i et viktig arbeid. Derfor blir vi værende til og med 2016, og vi gleder oss over det!!

Så, over til fornyelsen, som tittelen indikerer. Etter at vi bestemte oss for å forlenge, fulgte også behovet for fornyelse. Av stua!! Møblene var gamle og slitte, og vi begynte å se ting i et litt lengre perspektiv enn bare disse to årene… Nå har stilen blitt mer vårt egen, og det er viktig å kunne slappe av og kjenne seg hjemme i egen stue. Slenger med noen før/etter-bilder.

FØR:
IMG_0250

IMG_0249

ETTER:
IMG_1700

IMG_1703

IMG_1704

Kjekt med piano i hus, særlig for minsten. I Japan er det jo ikke så dyrt med slikt…
IMG_1707

Over pianoet henger bilde av besteforeldre, slik at Andrea kan se på dem og huske dem.

Vi får bli flinkere til å oppdatere bloggen fremover. Husk gjerne på oss i bønn!

Kategori: Misjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (8)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Reidun Blom sier:

  Fine møbler. Den sofaen ligner veldig på vår!

 2. Paul Odland sier:

  Stilig ord-par med: Forlengelse og fornyelse! For det er jo også så mange andre ord som begynner på for-; for eksempel: Forvirring, forandring, forkorting, fortvilelse, og så videre så videre. Det er kjekt å lese på bloggen. Dere er flinke å…fortelle!

 3. Jolaug Odland sier:

  Lyst og triveleg interiør. Viktig med personleg preg. Kanskje mest for oss damer ?! Eller er det bare mi erfaring?

 4. Bård Hauge sier:

  Gratulerer med valget! Og gratulerer med fornyelsen! Fine og trivelige møbler, og veldig kjekt at dere har investert i el-piano. Slit det! Som jeg skrev på FB: Vi kjenner på både glede og savn, men vi innser at vi har noe av skylda for valget. Vi får hverandre med i våre reiseplaner framover. Apropos avstand: Jeg har på følelsen at det er nøyaktig 10.855.237,46 meter mellom oss og Andrea just nu.

 5. Astrid Hauge sier:

  Så fint det var blitt i stua nå! Vi får nok tenke på en tur til i løpet av denne tiden. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden