Forsmak på våren

4. februar 20131 kommentar

Vi har lagt bak oss en helg med et fantastisk vårvær. Men det er nok ikke kommet for bli helt enda.

I Japan, som i Norge, regnes februar som en vintermåned, og det kan være veldig kaldt til tider. På storm.no står det at normal-temperaturen skal være mellom 4 og 11 grader her i Kobe. Vi har hatt et par minus, og såvidt sett snø også. Den største forskjellen fra den vestlandske vinteren vi er vandt til, er at det i snitt kun skal være 6 regnværsdager denne måneden.

Men la oss bryte litt med statistikken og heller fortelle hvordan februar 2013 har startet. I helga har vi hatt strålende sol, blå himmel og temperaturer som har fått smilet frem hos undertegnede. Jeg er stort sett komfortabel med klimaet her ute hele året, men vinteren er kanskje den tiden jeg har mest lyst skal gå forbi rasktest. En måte å gjøre det på, er jo å holde seg opptatt.

20130204-230328.jpg

Så med det startet helga med en tur til Teens på Rokko Island. I kirka der inviterer misjonær Liv Bakke og ettåring Astrid Stangeland ungdommer fra området til åpent hus annenhver fredag. De spiser middag sammen, spiller spill, prater og har en andakt. Det var fint å være med der, og vi kommer gjerne igjen. Kirkene sliter generelt med å få ungdommer og unge voksne til å komme. Da er det viktig med et eget tilbud som appellerer til målgruppen. Flere av misjonærene her ute jobber aktivt med nettopp dette.

SE OGSÅ

På søndag hadde flere av de 42 kirkene som danner WJELC sine årsmøter. I Seishin, hvor vi går, markerte de 23 år siden kirken ble bygget. Arbeidet startet noen år tidligere, men kirka anser seg likevel for grunnlagt i 1990. Takuwa, som er prest i kirken, snakket inspirerende om at fremtiden for kirka som framtidsvisjon bør løfte blikket og gå fra å være selvhjulpet til å hjelpe andre som trenger det.

– Vi er gode til å se og hjelpe hverandre her i menigheten. Kan vi bli like gode til å se andre? spurte han, før han videre minnet forsamlingen på at vi er en stor familie, hvor ikke alle har det like greit som oss.

Men tilbake til været, ja. Det er klart jeg må si litt mer om det. Jeg har vært ute og gått uten jakke på den siste tiden, selv om det kanskje var bittelitt for optimistisk. Forkjølelsen har kommet som på bestilling. Jeg må rett og slett ut og kjøpe meg en jakke som passer været, tror jeg. Men altså: på søndag kjørte vi både til og fra kirka med vinduene åpne. Noen blir kanskje – ja, forhåpentligvis – litt misunnelige.

Men jeg skal ikke bli for hoven heller. For i dag har vi hatt bergensvær, med regn og sur himmel. Så vi får nok også vente litt til på den virkelige våren.

Kategori: Misjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Jolaug Odland sier:

    Det er kjekt å høyra de fortel om kva også me har i vente. Førebels er det ingen teikn til vår her anna enn dagane stadig vert lengre og lysare. Og det er fint! Elles må eg ta det med ro i starten kvar morgon for å sjekka ut føret og køyreforholda. Stort sett går det bra. Bare det å sleppa ein einaste bakke til og frå jobb på halvanna mil, er ein stor antistressfaktor!
    Denne helga har det vore rundt 0 grader og det vekslar mellom regn og sludd.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden