Misjonærkonferanse

6. april 20132 kommentarer

Konferansen 2013-01

Denne uken har vi vært på misjonærkonferanse på Hiruzen. Konferansen er felles for misjonærer fra NLM, FLOM og SIK (henholdsvis finsk og islandsk misjonsorganisasjon). Til sammen med stort og smått, inkludert gjester fra Norge, var vi 38 mennesker samlet.

Hiruzen Bible Camp ligger 3 timers kjøretur nordvestover fra Kobe. Så vi har kost oss på «roadtrip» på den japanske highwayen, og hatt pausestopp med is i sola. Vi fikk med oss nesten hele konferansen, og er veldig fornøyde med det. Torsdag kveld valgte vi å reise hjemover, fordi termin nærmer seg, og energien er derfor ikke helt 100 %.

På Hiruzen er det landlig og stille. Her er utsikten fra soverommet vårt:

IMG_0361

Konferansen ble gjennomført i bygget Betlehem Logde, som er flott og relativt nytt i sin nåværende form. Tidligere var det fjøs i dette bygget, men der hvor båsene stod før, finner man nå flotte soverom med hotellstandard. Og der siloen tidligere var, har man innredet et kapell, hvor selve forhandlingene fant sted.

I år har vi hatt besøk fra NLM hjemme i Norge, med både personalleder Kari Margrethe Solvang, leder for NLM Utland, Hjalmar Bø, og hovedstyrerepresentant, Håvard Måseide. I tillegg var det formelle gjester fra finsk misjon og studenter i praksis fra både Norge og Finland.

LES MER PÅ NLM SINE NETTSIDER

Saken fortsetter under bildet.
IMG_0363

Johanne innser at hun begynner å bli mer og mer lik sin mor. Uansett hvor hun går, så er det stor begeistring for blomstene som finnes der, og hun både kommenterer hva de heter og dokumenterer dem med bilder. Blomsterbedene på Hiruzen var klargjort for våren og sommeren.

Konferansen 2013-02

Konferansen startet tirsdag formiddag med besøk fra president Matsumura i WJELC, vår japanske samarbeidskirke. Han presenterte kirkas visjoner og ønsker for tiden fram til 2016, og la vekt på at hans ønske er at dette er starten på en ny tid. Å gå sammen framover er noe som fokuseres på både hos japanerne og hos NLM.

Konferansen 2013-03

Når man først er samlet, er det flere ting som skal ordnes. Hvert år får man fra Norge midler som skal administreres av en kvinnekomité. Pengene skal gå til et «kvinneformål». Inn i denne hønsegården var det adgang forbudt for haner.

Konferansen 2013-04

På rosa lapper skulle vi alle skrive ting ved livet i Japan som er positive. På tilsvarende grønne skulle vi skrive utfordringer. Deretter ble vi delt inn i to grupper som skulle kategorisere svarene, og deretter samtale om mønstrene vi fant. Interessant og nyttig teambuilding, hvor vi ble utfordret på å være ærlige, både overfor hverandre og oss selv. Sesjonen ble ledet av personallederne for NLM og FLOM.

Konferansen 2013-05

Ikke alt på en konferanse er formaliteter og stemmegiving. En hel ettermiddag var satt av til tur i kinesisk hage, onsen (varme kilder) og restaurantbesøk. På denne spesielle «mochi-shabu-shabu»-restauranten var vi virkelig i japansk atmosfære. Og ellers ble det tid til både morrokveld og en Lina Sandell-sangkveld.

Konferansen 2013-06

Vi reiste, som sagt, før hele konferansen var over. Til Johanne sin store glede kom det en skikkelig kosekatt ruslende idet vi skulle dra. Denne minnet i grunnen litt om vår egen Pus i Norge.

Kategori: Misjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

Sider som linker til dette innlegget

  1. Konferanse med en korrupt komité - Japanliv : Japanliv | 8. april 2014
  1. Bård Hauge sier:

    Så flott at dere fikk med dere nesten hele konferansen! Kjenner et skikkelig sug i magen når jeg leser dettte.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden