Rapport: To uker i Japan

11. november 20140 kommentarer

Misjonærsamling

Tilbake i Norge etter en to-uker-pluss-et-par-tur til Japan, og greit med en oppsummering av mange begivenhetsrike dager. Det har heller ikke denne gangen manglet på oppgaver å fylle dagene med. Men du, å du, så kjekt det også har vært.

Jeg reiste denne gangen med Air France, med ruta Sola/Stavanger-Paris/Charles de Gaulle-Osaka/Kansai International Airport. Og inntrykket av flyplassen i Paris har bare blitt forsterket: Dette må være den mest kaotiske og minst velfungerende flyplassen i den rike del av verden. Milde tid… Ikke at jeg hadde noen særlige problemer, men dette er virkelig en flyplass man bør holde seg unna hvis man kan. Ikke er jeg så imponert av fransk service-kultur heller. Men for all del; Ulike land og folk skal selvsagt være forskjellige fra hverandre. Det handler bare om hva man trives best med.

På turen i september brukte jeg forresten KLM, og føler jeg nå får testet ut både flyselskap og flyplasser med så korte mellomrom at jeg etter hvert kan definere hvilke ruter jeg foretrekker. Uten at det egentlig spiller noen rolle når man leter etter billigste billetter rundt jorda.

Vel framme i Kobe på formiddagen fredag 24. oktober, hadde jeg noen timer til ompakking og klargjøring til forlengelsen av reisen. For allerede samme ettermiddag skulle vi ha misjonærsamling på leirstedet Hiruzen, tre timers kjøring unna. Heldigvis fikk jeg Ruth Urstad med meg i bilen, og hun kjørte midtpartiet, når jeg var på det trøtteste. Men ellers må jeg si at det å snu døgnet når man reiser helt alene er en betraktelig enklere oppgave enn når man er en del av et reisefølge. Generelt trives jeg veldig godt på reis, og synes ikke det er noen belastning med turene i seg selv.

Tilbake til Hiruzen: Som gjester på misjonærsamlingen var Magne Gillebo, som har vært ansvarlig for Japan ved NLMs hovedkontor i Oslo, og Ole Morten Stavland, som har tatt over samme stafettpinne. Vi hadde en flott helg på landet, med mange gode samtaler, tid til å være sosiale, og med masse god mat. Det var likevel litt rart å merke hvor få vi faktisk er i staben i Japan nå. Dette forsterkes jo sikkert ytterligere av at vi er i Norge på ubestemt tid.

Russ 2014

Etter en liten uke tilbake i Kobe med mye kontor-jobbing, var det ankomst av nytt besøk. Denne gangen fra Lundeneset og Vestborg, som er to videregående skoler eid av NLM i Norge. Årets russ ved disse skolene skal samle inn penger til arbeidet i Japan, og håper å ende opp med én million kroner tilsammen. To elever, som står sentralt i prosjektarbeidet, fra hver av skolene skulle lære mer om arbeidet og landet, slik at de kunne reise hjem til Norge og inspirere resten av gjengen. I litt over ei uke fikk de reise mye rundt, og jeg tror de fikk med seg en bredde som var både interessant og gøy.

Selv fikk jeg være sammen med disse ungdommene flere dager, og jeg må si jeg er imponert over energien og en positiv innstilling til alt vi satte dem til å gjøre. Det blir spennende å se hvor mye penger de ender opp med å samle inn. Enda mer moro er det dersom vi ser noen av disse igjen i Japan som misjonærer på et senere tidspunkt. Ikke at de sa noe i den retningen… Men hvem vet?

SE OGSÅ:

I løpet av ukene mine i Japan har jeg mye fokus på å møte mennesker. Det er både kjekt og nyttig å få snakket med med-misjonærer og japanske medarbeidere. Overfor japanerne prøver jeg å vise at jeg fremdeles er til stede i arbeidet, selv om jeg er langt borte, og at prosjektet med nytt mediearbeid går videre. Å få til noen møter hvor vi gjør opp status og staker ut veien videre er også veldig nyttig.

Så disse to turene jeg har fått til Japan i høst har vært veldig gode. Men jeg har naturligvis savnet de to som er igjen i Norge, og det har vært fint å møtes igjen etter to uker. Å forlate et lyst og tørrere klima for å returnere til høststorm og grå himmel i Norge er ikke min favoritt. Så det store ønsket er at vi alle tre kan reise ut igjen snart, til det som egentlig er vårt hjem og arbeid.

Kategori: Misjon i Japan
Tagget med:

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden