Seishin kirke

18. november 20125 kommentarer

I dag har vi vært i «kirka vår» for første gang. Seishin kirke ligger 25 km nord for Kobe sentrum, og selv om vi kom uanmeldt følte vi oss virkelig velkommen.

Torgeir har vært i denne kirken mange ganger før, spesielt det ene året pappa Bård var ansvarlig prest der på 90-tallet. Da var det søndagsskole, gudstjeneste og samlinger hver søndag. Å være tilbake der var derfor en artig opplevelse.

Fram til april neste år skal vi gå i denne menigheten de søndagene vi ikke har annet opplegg. I arbeidsinstruksen vår ligger det også at vi skal reise noe rundt i de ulike menighetene for å kunne skrive til misjonens hjemmeside, i tillegg til at vi gjerne ønsker å gå et par ganger i Union Church; en engelskspråklig kirke like bortenfor Aotani, hvor vi bor. Men en del turer til Seishin blir det nok.

FAKTA

 • WJELC (West Japan Evangelical Lutheran Church) har 42 kirker i Vest-Japan, og er NLMs samarbeidskirke.
 • Aotani kirke (hvor vi bor) er en av de eldste WJELC-kirkene, og en stor menighet med mange ressurser.
 • Allerede mens man studerer språk ønsker NLM at misjonærene skal spres rundt i kirker i området, slik at man fordeler ressursene og folkene rundt i mindre menigheter.

Det var flott å møte folkene i Seishin. Menighetene her ute er ofte ganske små og oversiktlige, og de er derfor flinke til å komme og snakke med nye. På den måten føler man seg veldig velkommen, selv om man ikke forstår alt som blir sagt.

Johanne bruker japansk, engelsk og fingerspråk flittig, og får på den måten forklart både termindato, at hun driver og leser flittig på japanske tegn og at hun synes det er flott å være i Japan. Japanerne viser tydelig at de forstår hva hun mener, og svarer så godt de kan tilbake med samme språkblanding.

Saken fortsetter under bildet.

Søndag er for mange den eneste hele fridagen i løpet av uka. For kirkene og menighetene betyr dette at man må bruke dagen effektivt. Da holder det ofte ikke med søndagsskole klokken 9 og gudstjeneste halv 11. Nei, etterpå spiser man gjerne sammen, før man tar et medlemsmøte eller styremøte av et eller annet slag. I dag ble vi værende til etter serveringen, før vi sneik oss ut og hjem. Men ikke uten at vi først fikk klar beskjed om at vi måtte komme snart igjen.

Det blir koselig å gå i Seishin kirke framover også. Takuwa-sensei, som er prest der nå, er ganske grei å forstå i sin «preike-japansk», så Torgeir kan etter hvert tolke litt for Johanne, slik at vi begge får med oss litt mer av det som skjer også. Og det vi ikke forstår tar både vi og menigheten med et smil.

Kategori: Misjon i JapanOss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (5)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Ingar T. Hauge sier:

  Bildet av kirkebygget vakte minner, ja…

 2. Asle Sandvik sier:

  Fikk litt hjemlengsel nå

 3. Torill E. Haugen sier:

  Flott og interessant å lese hvordan dere har det! Vi følger med i Molde også! Inorimasu.
  Torill

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden