Regntid

20. juli 20131 kommentar

Regntiden er over her i Japan for i år. Men noen får kanskje litt feilaktige bilder i hodet av selve begrepet regntid. For her snakker vi ikke om monsunregn som varer og varer og varer.

Det er i hvert fall ikke tilfelle de fleste år. Men regntiden kan variere mye, og den kan oppføre seg ulikt i ulike deler av landet. I år har vi i Kobe (og store deler av landet ellers) hatt en tørr og ganske varm regntid, som startet tidlig, og bare gled sakte over i vanlig sommer.

Kjennetegn for regntid i Japan er som oftest fuktighet og regnskyll. Vi kan ha helt opp mot 100% fuktighet, og relativt høy temperatur. I år startet regntiden allerede i slutten av mai, men juni er den virkelige regntidsmåneden. Når man bikker over i juli går alle i Japan og venter på beskjeden om at regntiden er over. Selv om temperaturen da stiger, vil luftfuktigheten bli lavere, og hele tilværelsen blir med det lettere.

Videoen over viser et av de heftigste regnskyllene vi hadde i år. Det begynte helt brått og varte i 20 minutters tid. Mengden med vann som kommer ned på den korte tiden er enorm. Vi hadde planer om å gå en tur, og ting så greit ut når vi beveget oss mot utgangen. Men det endte med at vi tok bilen i stedet…

Hva er ditt heftigste regnminne? Bruk kommentarfeltet og skriv om din opplevelse.

Kategori: Natur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Dermed høres det ut som om det kan bli rettelig bra rent værmessig når vi tre kommer, om ikke så mange dager!? Skjønt vi har jo prøvd litt av hvert når det gjelder været i Japan på denne årstiden, med og uten t-skjorte! Lettskremte er vi ikke! Men her i Sør-Norge er det stas for tiden, med varmerekorder og hel sol stort sett over alt – og for oss; topp malevær! Så pass tørt at i kveld må vi vanne den helt nysådde plenen litt!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden