Sol og torden

14. november 20121 kommentar

Det er interessant at vær kan være så annerledes enn man er vandt til. I går fikk vi en bredde-opplevelse av vær.

Som videoen over viser, var det blant annet heftig regn med lyn og torden. Det interessante var at dette ikke bare var et lyn eller to. Nei, slike store smell og flerring av himmelen pågikk i en times tid.

Men før dette var dagen egentlig fin. Selv om formiddag var litt gråskyet, så fikk vi mange timer med flott høstvær midt på dagen. Og da trodde vi det skulle fortsette slik. Plutselig kom likevel regnet, og det var ikke smådrypp akkurat. Vi søkte ly, men måtte til slutt innse at dette ikke gav seg, og satte oss i bevegelse for å komme hjem. Resultatet kan du kanskje forestille deg…

Et interessant punkt – i hvert fall i mitt hode – er at dette været var blitt forutsett dagen i forveien. Ganske så presist! Værmelderen sa at dette ville skje… men som den vestlendingen jeg er, valgte jeg å tro meteorologen tok feil når jeg så solgløttet noen timer tidligere.

I dag er det betraktelig kaldere her. Og det merkes veldig godt inne i husene. Brrr… vi får teste alle ovner, og ta på oss ull etter hvert. Likevel synes jeg det er deilig med lyset her. For vi slipper det bergenske grå-grå nesten-lyset, selv på dager hvor det regner. Dessuten har vi mye fint vær mellom regnskurene også.

Så da skal jeg kle bedre på meg, og la være å klage.

Kategori: Natur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (1)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Paul Odland sier:

    Nåja, me er vane med litt av kvart av vær her på Vestlandet og!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden