Tyfoner med vind og regn

4. september 20133 kommentarer

Vi er midt i en serie tyfoner her i Japan. Det er ikke uvanlig for årstiden. Foreløpig har ingen av dem truffet oss direkte i Kobe, men i dag har vi likevel merket værfenomenet.

Det har virkelig høljet ned. I løpet av et par timer hadde vi rundt 50 millimeter nedbør. Og sammen med regnet hadde vi et skikkelig dropp i temperaturen også. Da er det greit å holde seg innendørs. Problemet hos oss er at vi ikke holder oss tørre der heller. Bygningen leiligheten vår ligger i er gammel og slitt, og vinduene holder ikke ute vannet når vi får slike skyll som vi har sett i dag. Så dermed har vi måttet flytte møbler bort fra vinduene, i tillegg til å legge ut håndklær for å samle opp vannet så godt som mulig.

På nyhetene ser vi likevel bilder fra steder som har det mye verre. Der hvor tyfonen farer rett over er det eksrem vind og enda mer nedbør. Da er jeg glad vi bor i et betonghus og i bratt terreng. I Tamashima, en by som ligger en god bit vest for Kobe, var det vått rundt føttene på presten «vår» i formiddag. Bildene under er tatt av presten selv, Katsuhiro Igi.

Oversvømmelse i Tamashima 01

Oversvømmelse i Tamashima 02

Oversvømmelse i Tamashima 03

Når ting stod på som verst ble det sendt ut advarsel fra myndighetene her vi bor. Skolene og barnehagene sendte ungene hjem, midt i høljregnet. Frykten er at vannmassene skal stanse tog- og biltrafikk og skape kaos.

Bildet under tok jeg like borti gata hvor vi bor et par timer etter at regnet hadde gitt seg. Er det en lekeplass, eller en innsjø…?

bilde

Trøsten er at dette på ingen måte er som vestlandshøsten, som varer fra september til april. Neida, dette går over, og så vi vi få flott vær etterpå.

Kategori: Natur i Japan
Tagget med:

Kommentarer (3)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Reidun sier:

    Lekeplassen <3

  2. Jolaug Odland sier:

    Kjenner igjen den leikeplassen rett bort i gata. Trilla Andrea forbi der. Utruleg så fort det kan skifta.Men det må nå vera godt med lågare temperaturer. Regn er me vant til å takla om ikkje dei dimensjonane!

  3. Paul Odland sier:

    Noe må man vel regne med….

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden