Kobe by night

6. november 20123 kommentarer

Det er helt spesielt å se utover byen etter at mørket senker seg her i 6-tiden hver kveld. Det er akkurat som om det finnes to versjoner av Kobe; en i dagslys og en i mørke.

Det er egentlig ulikt som kan sies om leiligheten vår her i Aotani. Naturligvis er vi takknemlige for den innsatsen som ble lagt ned fra de andre misjonærenes side for å gjøre det hjemmekoselig før vi ankom. Men det er ikke til å legge skjul på at huset er gammelt, og deler av leiligheten bærer preg av slitasje og noen merkelige løsninger.

Vi skal ikke dvele ved det akkurat nå. Begge to gjør en innsats for å få hjemmekosen helt på plass. Johanne kjøper puter og bytter ut gardiner, mens undertegnede finner praktiske løsninger og skrur sammen møbler.

Det jeg egentlig vil fram til, er at uansett hva vi sier om leiligheten, så er det én ting som slår det meste: Utsikten. Fra både stue- og soveromsvinduene, og fra balkongen vår, ser vi det som bildet over viser.

En ting er at man på dagtid ser utover tusenvis av hustak, og at havet og horisonten er vakker da. Men å se utover alle lysene og konturene av høyhus når det er blitt mørkt gir et helt spesielt inntrykk. Da slår det meg hvor mange mennesker vi faktisk har rundt oss. Mennesker som lever sine hverdagsliv, som har sine gleder og utfordringer, tanker og følelser. Mennesker vi gjerne ønsker å møte.

Kobe er en flott by, for oss som liker byer. Så langt har jeg hver eneste kveld stått et øyeblikk og sett på lysene i fascinasjon. Jeg håper jeg aldri blir så vandt til synet at jeg glemmer å legge merke til det jeg ser i dag.

BØNNEEMNER:

 • Be for alle som bor i Kobe, de som er ensomme og gjerne skulle hatt noen å snakke med. Kan vi få møte noen og bety en forskjell i enkeltmenneskers liv?
 • Be om at vi aldri må glemme at hvert eneste lys vi ser representerer enkeltmennesker.

Kategori: Omgivelser i Japan
Tagget med:

Kommentarer (3)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Synes dette skulle komme på trykk i…Utsyn!

 2. Alida sier:

  Den utsikten var kjempefin !!!! Kor tid kommer doke hjem ?
  Me kopmmer på besøk en gang, bare vent 😛

  Hilsen tullejenta 😛

 3. Torgeir Hauge sier:

  Hei Alida! 🙂 Gøy at du leser bloggen og skriver kommentarer. Utsikten er digg, og vi gjør mye gøy disse første dagene. I morgen skal vi kanskje i dyrehagen en tur… den ligger rett nedi gaten her.

  Vi skal være her i to år. Så det er god tid til å komme på besøk. 🙂

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden