17. mai-fest i Kobe

18. mai 20133 kommentarer

Det at vi bor i utlandet hindrer oss ikke i å feire nasjonaldagen til Norge. Nei, kanskje tvert imot. Man blir gjerne ekstra oppmerksom på å feire slike dager, med både flagg, bunad, is og brus, tale, sanger og leker.

17. mai-feiringen har lang historie i Kobe, og mye har forandret seg siden jeg var barn og gikk på Den Norske Skolen her ute. Den gang var vi mange, mange nordmenn i Japan, som samlet oss til stor fest hele dagen. Arne Sørås, som var årets festtaler mimret tilbake til 70-tallet, da man var oppe i 200 samlet på 17. mai. I går var vi 29, men vi koste oss for flere hundre. Siden skolen ikke lenger finnes, var vi i år i kirka på Rokko Island. At feiringen er mindre og annerledes, betyr ikke at vi ikke har det bra.

Vi i komiteen hadde flere symbolske klokkeslett å markere. Siden festen startet med leker ute klokken 17, så la vi koldtbordet til klokken 1814 og videre program ved bordene klokken 1905. Selv om mange av de gamle tradisjonene fra 70- og 80-tallet er forbi, så ordnet vi kylling fra KFC som en del av koldtbordet. De av leserne som har vært med på 17. mai-feiring i Kobe før, vet hvor viktig det er for å få riktig stemning.

For Andrea var dette den første store utflukten. Vi har vært på flere generalprøve-turer før, og har oppdaget at jentungen trives veldig godt både i bilsete og i sosiale samlinger. Men kvelden ble nok litt lang, og utmattet av både inntrykk og varme var det godt å komme hjem. I dag har hun en god hviledag hjemme.

Videoen i toppen av denne saken var bilder vi var blitt bedt om å sende til NRK for deres 17. mai-sending. Jeg har ikke funnet bildene igjen i sendingen som ligger på nett, men har hørt fra flere at de har sett dem, så de har nok blitt sendt.

Klikk på bildet for å gå videre til neste.

img_0568-medium
img_0570-medium
img_0574-medium
img_0575-medium
img_0581-medium
img_0587-medium
img_0592-medium
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (3)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Bård Hauge sier:

    Takk for bilder og video fra en flott 17. maifeirng. Vi har mange gode minner fra 17. mai i Japan, både som medlemmer av komiteen og som «vanlige» deltakere. Dere hadde ordnet det på en eksemplarisk måte. Gratulerer med vel overstått dag!

  2. Liker tallsymbolikken 🙂

  3. Paul Odland sier:

    Flotte reportasjar, både det som vart sendt på TV (og som me ikkje fekk sjå), og alt det andre! Eg og likte tal-symbolikken. På nasjonalfesten i Varhaug misjonshus markerte me i år dessutan talet 199! Nesta år må det jo verta ei mega-feiring!?
    Velsigna kvitsunn-helg!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden