Andrea 8 mnd

6. januar 20144 kommentarer

Tjo-hei, nå går det fort i svingene i Andrea sin utvikling. Det er bare å følge med! Plutselig innser vi at det ikke lenger er noe sjakktrekk å ha lave bord med masse pynt stående.. I løpet av julen har hun lært å komme seg framover. Ikke akkurat kryping, men åling. Bare se videoen øverst.

Det kjekkeste aktiviteten nå er å se i bøker. Hver morgen når hun kommer inn i stua til alle lekene på gulvet, beveger hun seg alltid mot bøkene først. Vi fikk mange bøker til jul, og vi blar i dem hver dag. Det vil si, Andrea blar selv! Når vi leser «Hvor har teddybjørnen gjemt seg?», så blar hun selv opp klaffen hvor den gjemmer seg, og «DER var teddybjørnen». Hun blar frem og tilbake og synes det er kjempegøy. Hun jubler når hun ser alle bildene av figurer og dyr.
IMG_1074

IMG_1081

IMG_1086

Siden bilen vår er «syk» for tiden, har vi fartet rundt med tog i det siste. DET er gøy det! Andrea koser seg i store folkemengder, og det er morsomt å se på at toget beveger seg. At det i tillegg er mye oppmerksomhet å hente fra andre togpassasjerer, gjør jo det hele ekstra morsomt.

Hun begynner også å bli mer fleksibel på sovingen sin. Nå kan vi ta tog, inn og ut av stasjoner, med stemmer fra høytalerne, tog som suser, folk som prater – og hun sover seg gjennom det. Til og med når vi står i ro inne på toget, sover hun. En fin utvikling for jenta som stort sett må trilles mens hun sover på dagtid.
IMG_1032

IMG_1165

Ellers er vinking en nylig ervervet ferdighet. Det vinkes og det klappes og det danses – dagen lang. Inni mellom roer vi ned med litt Postman Pat på dvd. Men selv da gynger hun i fanget, og rompa hopper opp og ned i takt med musikken.

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Reidun sier:

  Ja nå har kusine Kristina sett på hvor flink Andrea er 🙂 Og så mye sol dere har!! Vi har sikkert ikke SETT SOLA på en mnd snart…

 2. Jolaug Odland sier:

  Så flink du er, Andrea, til å koma deg framover, og interessa for bøker er du nok arveleg beslasta med frå fleire sider. Men først er det spennande å riva og eta litt av arka med alle dei fine fargane!

 3. Paul Odland sier:

  Morfar og reiser mykje med tog; nesten kvar dag! Det er kjekt! Og no har eg gjeve meg i kast med Norsk Etymologisk Ordbok på 1920 sider. Den er litt større enn di ordbok, Andrea. Men når du kjem til Nærbø skal me bla i begge to!

 4. Astrid sier:

  Som fysioterapeut er det fantastisk å sjå ei jente med så flott motorisk utvikling! Ålar seg framover symmetrisk og fint 🙂 Bra jobba, Johanne og Torgeir!!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden