Dåp

30. juli 20137 kommentarer

28. juli hadde vi dåp for Andrea. Dog dåpsfølget var lite, var det likefullt en stor og flott dag! Hun ble døpt i Aotani kirke, som er en del av NLMs samarbeidskirke her i Japan. Hun ble døpt på ekte japansk vis, og hun ble skrevet inn som medlem i menigheten. Dermed er hun nå et bønnebarn for hele forsamlingen der.

Dåpsfølget

Familien på dåpsdag

Mormor, morfar og tante Borghild er her på besøk, og de var med i dåpen. Veldig fint for Andrea å kunne se bilder fra dåpsdagen, og vite at familie kom fra andre siden av jorden for å være med på dåpsdagen hennes. Mormor, morfar og farmor og farfar (på Askøy) var faddere, og tante Borghild tente lys. Andrea oppførte seg eksemplarisk hele dagen. Blid, rolig og fornøyd!

Dåpsfølget med prest

Mor og dåpsbarn

Adachi-sensei døpte henne, og selv om han hadde glemt å ha vann i døpefonten (!), gikk det hele veldig fint. Johanne bar Andrea i dåpen, og etter dåpshandlingen var vi alle med og legge hendene på Andrea, mens pappaen ba for henne på japansk. Det var en flott og spesiell stund. Andrea fikk også en gave fra menigheten, en plakett med et bibelvers på. Det var dessuten konfirmasjon denne dagen også, så på slutten av gudstjenesten ble det trillet inn en fantastisk kake som var laget for Andrea og for konfirmanten. Johanne og konfirmanten måtte blåse ut lysene. På kaken var det ett hjerte for dåpsbarnet, og ett hjerte for konfirmanten.

Presten og kaka

Dåpskake

Dåpskjolen har Torgeir sin tante, Bodil Birkenes, laget. Den var nydelig (men også litt varm i disse sommertider…) Mange av Andrea sine søskenbarn på Hauge-siden er blitt døpt i den før henne. Kjempeflott kjole!!

Dåpsbarn helfigur

Dåpsbarn nærbilde

På grunn av varmen, fikk Andrea bytte kjole etter gudstjenesten. Som seg hør og bør for ekte prinsesser, hører det med å ha noen skift i løpet av dagen! Etterpå hadde hun på seg en skjønn rosa kjole som mormor har kjøpt i Warszava.

Dåpsbarnet rosa kjole

Vi hadde dåpsmiddag på Saint Marc Craftmanship, en fin restaurant rett nede i gata. Her hadde vi reservert bord, og vi hadde nydelig femretters middag med rikelig utvalg av nystekte brød som kom fortløpende fra bakeriet i førsteetasjen. En kjekk opplevelse for gjestene våre.

Dåpsmiddag

På kvelden koste vi oss med kake fra Aotani menighet, og vi hadde en rolig kveld.

Dåpsdag kakebord

Andrea fikk nydelige gaver fra familie i Norge. Smykker, bibel, dyrebok, klær, inngravert tallerken, engler… Tusen takk!

Gavebord dåpsdag


En gang før du selv kan minnes
ble du møtt av gledens bud:
At du alltid kan få leve
som et elsket barn av Gud

Du fikk korsets tegn som merke
før du noen ting forstod
Du ble lagt i Herrens hender
du fikk trygget, håp og tro

(Liv Nordhaug)

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (7)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

Sider som linker til dette innlegget

 1. Besøk av familie - Japanliv : Japanliv | 6. august 2013
 1. Reidun sier:

  Litt av en prinsesse, det der. Skjønner godt at dere er stolte 🙂 Takk for titten!

 2. Borghild Friestad sier:

  Kjekt å lesa. Eg ser ofte på Kari Opperud sin blogg. I vår var eg på slektstreff på Osterøy sidan mor var fødd Hauge. Nå fekk eg lyst å spørja om dette Hauge-namnet kjem derifrå.

 3. Bård Hauge sier:

  Takk for ein flott rapport frå dåpsdagen. Litt rart for oss fadrar å vera langt borte, men det er ikkje så lenge før me får møta Andrea og dykk andre.
  Til Borghild Friestad kan eg opplysa at Hauge-namnet kjem frå Haugsgjerdet på Bjoa i Ølen. Min farfar og Andrea sin tippoldefar kom derifrå til Karmøy tidleg på 1900-talet.

 4. Brynhild sier:

  GRATULERA MED VEL OVERSTÅTT DÅPSDAG! DET ER VELDIG KJEKT FOR OSS Å FÅ FLOTTE BILDER OG OPPDATERING FRA DERE. EN FLOTT FAMILIE. LYKKE TIL OG KOS DERE MED GJESTENE SOM SNART VENDER NESEN HJEM.

 5. Astrid Hauge sier:

  Alle søskenbarna på Haugesida er døpt i denne kjolen. Flott å lese og se bilder fra den store dagen. Gleder oss til japantur vi også!

 6. Torill E. Haugen sier:

  Kjære Johanne og Torgeir!
  Takk at dere lar oss få del i dette. Så vakkert! Må Gud velsigne dere alle!

  Hei, Jolaug og takk for sist! Så flott at dere er der.
  God ferie fortsatt! Mvh Torill i Molde.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden