Første møte med språkskolen

5. november 20122 kommentarer

I dag har vi vært på YWCA (det som i Norge kalles kfuk-kfum) og registrert oss som studenter. Ingebjørg Hildre var med oss og «overleverte» oss. Vi møtte rektor på skolen, og hun hadde et slags intervju med oss, for å se hvilket nivå vi er på.

Rektor var en veldig hyggelig dame. Men jeg må si, at for min del er det lenge siden jeg har følt meg så «baka gaijin» («dum» utlending) 😉 Rektoren stilte meg forskjellige spørsmål på japansk, for å se hvor mange av de jeg klarte å svare på – på japansk. Og selv om Torgeir og Ingebjørg satt ved siden av meg, fikk jeg ingen hjelp fra de (selv om jeg spurte de om hjelp innimellom!), for rektor ville at jeg skulle prøve å ressonnere mest mulig selv. Av de spørsmålene jeg forstod, var det f.eks «hvilken måned er det nå?» og «hvor gammel er du?. Når hun merket at det var spørsmål jeg ikke forstod, hoppet hun bare videre til neste. Etterhvert skjønte jeg at hun også ville at jeg skulle presentere meg, sånn at hun kunne høre hvilke setninger jeg kunne, og hvordan uttalen var. Så  jeg fortalte henne litt om hvem jeg er.

Jeg må nok bare venne meg til følelsen av å være «baka gaijin», for det vil jeg være lenge!

Jeg skal bli med på et nybegynnerkurs som starter 26.november. Før det, skal jeg ha 10 dobbeltimer privat med en lærer, sånn at jeg har litt basiskunnskaper før kurset starter. Én slik dobbeltime varer ca halvannen time. I tillegg blir det sikkert hjemmelekser. Jeg skal gå omtrent fire dager i uken fram til kurset begynner. Min første time er på torsdag. Jeg vil nok få en timeplan på torsdag.

Og Torgeir ble satt til å prøve å lese en tekst på sparket. Han klarte seg bra ifølge mine ører, og rektor syntes han hadde god flyt i lesingen, men at han bl.a  trenger å lære seg «kanji» bedre (ett av alfabetene).

Spennende var det i dag!

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Jolaug sier:

    Godt de er unge og modige, men de må nok ha ein god porsjon tålmodighet au.

  2. Reidun sier:

    Jammen er du flink! Har Torgeir vist deg YMCA sangen med bevegelser..:-) ? Lykke til med studier!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden