Framme

4. november 20126 kommentarer

Ja, da er vi her. I Japan. Surrealistisk, men sant. Og litt etter litt går det opp for oss.

Det har gått noen dager allerede, men vi har hatt dårlig med tilgang på data siden vi kom hit. Rett og slett fordi vi ikke har hatt batteri, og manglet plugger for å få ladet. Nå har vi endelig fått det på plass, og dermed kan vi få gi livstegn fra oss.

Turen over gikk greit. Som vist i videoen hadde vi en natt på Hilton hotell i Frankfurt. Det var deilig med en «feriedag», og gjorde hele reisen litt enklere. For Johanne, som er en del trøtt på grunn av graviditeten, var det godt å vite vi skulle få en pust i bakken… eller heter det «på bakken» i dette tilfellet?

Framme i Japan har vi nå hatt tre dager, og er i full gang med vår fjerde. Første dag handlet stort sett om å holde seg våken. Vi fikk installert oss med det mest nødvendige i leiligheten og kubbet i 6-tiden. Det blir mørkt her mellom 5 og 6.

Været er flott her, selv om det begynner å bli litt kjølig. Vi bruker ovnen om morgenen og kvelden, men midt på dagen er det god varme i solen. Vi bergensere går jo nesten og lurer på om det er fare for tørke når det ikke regner på tre dager, men nyter blå himmel, vi også.

Har møtt en del av kollegaene våre her på tunet, og blitt kjørt litt rundt for å få begynt handlerunden av ting til huset. Det er litt rart å handle fra scratch igjen, men det er med på å virkeliggjøre for oss at her skal vi faktisk bo de neste årene. Finner mye av det vi trenger på 100 yens-butikk (hvor alt koster rundt 7 kroner), og ellers på det som kalles Home Center. Begge disse fenomenene tenker jeg kan bli videoer av etter hvert her på bloggen. IKEA har de også her i Kobe, så der må vi ha oss en tur så snart vi får tilgang på egen bil.

Slitne i bena, og fremdeles en smule ør i hodet av jetlag, prøver vi å finne roen med vår nye tilværelse.

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (6)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Paul Odland sier:

  Flott film om fascinerende reise!
  Og litt etter litt går det vel opp for oss som fortsatt er i Norge, at dere faktisk har reist og er en halv jordklode og åtte timers tidsforskjell unna!

 2. Ingar T. Hauge sier:

  Kjekt med livstegn. Ganbatte kudasai!

 3. Jolaug Odland sier:

  Flott snutt! Kjekt å kunna sjå ting for oss. Og i morgon er det skulestart, eller?

 4. Reidun sier:

  Så gøy å se 🙂 Men overvekt? Dere skulle ikke tatt med alle julegavene, da :-p

 5. Inger sier:

  Stilig video! Ventar meir av slikt! Du må gjerne hjelpe meg med Japansida for nlm.no!

 6. Hannevik sier:

  Tenk nå er dere framme! Gøy med film forresten, da føles dere ikke såå langt vekke:-) K

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden