Gratulerer med dagen!

17. mai 20142 kommentarer

17 mai 2014 - Andrea med flagg

Da er festdagen over, og både små og store er slitne, men fornøyde. Vi har feiret vår andre 17. mai i Japan sammen som familie.

I år, som i fjor, var Torgeir med i komiteen for festen i Kobe. Sammen med Ruth Urstad fra NLM og Orlaug Fukuzawa og ettåring Karoline Sand Haarberg fra NMS har det vært mange ting å planlegge, men komiteen har fungert bra, så det holdt med ett fysisk møte. Der ble roller og oppgaver fordelt, og dagen i dag har vist at det holdt.

Ambassaden i Tokyo har også i år kalt festen vår for «sin offisielle» Kobe-fest, og derfor ble invitasjonen sendt ut bredt til nordmenn langt utenfor våre egne kontaktlister. Den økonomisk støtten fra konsulatet var dessuten gjorde dessuten at vi slapp å bekymre oss for de økonomiske rammene.

17 mai 2014 - Andrea kryper på gulvet

17 mai 2014 - Andrea står på knærne

17 mai 2014 - Andrea og Mathias leker

17 mai 2014 - Andrea og Kristina leker

I fjor var Andrea bare noen uker gammel når vi var på Rokko Island og feiret 17. mai, og det er artig å se forskjellen til i år. Med humøret på topp krøp hun rundt mellom stoler og bord, og koste seg med sushi og annet godt.

For i år var festen lagt til Aotani kirke. En stor, fin og praktisk plass å være, spesielt når vi ble over 50 påmeldte til festen. Det var litt overveldende når påmeldingene strømmet på, og komiteen var glad for at det allerede var bestemt at lunsjen skulle bestilles. Ekte nordmenn i Japan feirer nemlig 17. mai med sushi. Kakebordet etterpå, derimot, var mer tradisjonelt norsk.

17 mai 2014 - forsamlingen

17 mai 2014 - Buffetbordet

17 mai 2014 - Andera spiser sushi

Det var veldig kjekt å treffe nordmenn vi aldri har truffet før, og flere av dem bor i relativ nærhet. Det hadde vært koselig å truffet flere av dem igjen.

Været var helt perfekt i år. De med bunad slapp å renne helt bort, samtidig som vi hadde sol og greit over 20 grader.

Lek og moro både inne og ute, sang og tale – vi føler vi fikk dekket mange behov på de tre timene festen varte. Og når det kom folk langveisfra var det en lang nok fest. Selv vi som bor i nabohuset synes det var akkurat passe.

17 mai 2014 - Oppstilt bilde med Mori-sensei

17 mai 2014 - Andrea og Kristina i vogn

Vi har besøk av Torgeirs søster Reidun og yngstejenta Kristina for tiden. Småjentene var helt utslitt etterpå. Og det var forresten kanskje vi tre voksne også. Så mens festen i Norge fremdeles fortsetter, slenger vi bena på bordet og tar en tidlig kveld.

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (2)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

  1. Bård Hauge sier:

    Så kjekt å lese fra deres flotte feiring. 17. mai er stor i utlandet! Vi har også hatt en fin dag i Arna med barnebarn og bra vær. Snart er det fest på bedehuset på Hauglandshella, der jeg skal både tale, synge og spille piano.

  2. Paul Odland sier:

    Flott festreportasje! Der skulle vi ha vøri, kal. Men jammen hadde vi det fint her i gamlelandet også, på vår felles 200 års dag!

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden