Jul i heimen

11. desember 20127 kommentarer

Det går fint an å lage julestemning hjemme, også i Japan. Til og med julestjerne-blomst får man tak i på blomsterbutikkene her. Vi har hoppet over lilla, og gått rett på rødt i år. Selve julen skal vi feire i Nima, hos misjonær Kari Opperud. Men fram til det er det viktig å få skikkelig julestemning hjemme hos oss selv. Da hjelper det godt med pynting, julemusikk og baking.

Fikk tak i en gigantisk julestjerne på Ikea på Port Island.

Her en kveld fikk jeg «ånden» over meg, og lagde berlinerkranser, kokosmakroner og sjokoladekonfekt. Min gode hjelper på bildet bidro litt, han også. Iallefall liker han å bidra med prøvesmaking 😉

God adventstid til dere hjemme i Norge også!

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (7)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Jolaug sier:

  DE er flinke å pynta og laga julestemning! Reine utstillingsmodellar.Her går det i lilla og eg lurer på kor mykje av all julepynten eg får plass til i denne stova!Ser for meg at det blir litt til overs,ja!

 2. Hei igjen Johanne og Torgeir ! Så fint å bli litt kjent på den norske adventsgudstenesten idag, og takk for god hjelp både ved pianoet og framfor PCen. Juleturen for meg som ambulerande sjømannsprest i Asia Aust nærmar seg slutten. Eg har nå besøkt både Kina og Sør-Korea, før besøket her i Kobe. Til helga er det julegudsteneste på ambassaden i Tokyo. Deretter retur Norge mandag 17.desember, til julefeiring i familien med pinnekjøt og anna godt ! Men det såg ikkje så ille ut her heller, iflhg bakebilda, Torgeir. God jul, og på gjensyn i 2013.

 3. Torgeir Hauge sier:

  Takk for en god, norsk gudstjeneste. Flott å treffe deg, og få utvekslet adresser. Vi snakkes lett slik. 🙂

  Lykke til i Tokyo og med hjemreisen. God jul til dere også!

 4. Paul Odland sier:

  Somme vil sikkert kalla det julestemning det me har opplevd i dag, for her har det lava ned med snø! Kanskje bortimot halvmeteren her på flat-Jæren. Jolaug kom seg heim, både med seg sjølv og bilen, som ved eit under. Inni dette nye byggefeltet er det knapt noko brøyteavtale på plass, så det er mildt kaotisk utanfor. Men kvitt er det, til gagns!

 5. Reidun sier:

  Ååå nam! Oppskrift på sjokoladekonfekt, Johanne??

 6. Irene sier:

  Den konfekten såg god ut Johanne! Og så koselig med julepynta heim! Eg har planar om å laga konfekt slik me gjorde i fjor i vekå som komme:)

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden