Julaften og deromkring

28. desember 20134 kommentarer

Andrea foran juletreet 2013

Noen dager på etterskudd, men en liten stemningsrapport fra julaften og juledag hører vel med. Vi er midt i besøk fra Norge, og koser oss veldig med jul i Kobe.

Det er farmor, farfar og onkel Ingar som er på besøk. Med andre ord; for første gang er det noen fra Torgeirs side er på besøk hos oss. Selv om vi har kost oss utrolig mye med absolutt alt av besøk vi har hatt i år, så merker vi at det er litt annerledes når gjestene selv er lokalkjente, og tar seg fram på egen hånd.

 • Middagsbordet er alltid dekket i god tid når husfruen får bestemme.
 • Med stort og smått var vi 6 samlet til bords. Hyggelig selskap.
 • Kalkun-kokk for første gang. Det smakte godt, og alle ble mer enn mette. Til dessert var det gele.
 • Johanne har funnet en kreativ måte å gjenbruke babymat-glassene på. Og med litt hyssing blir det plutselig høytid over det.
 • Første juledagsbrunsj, med masse godt på bordet.
 • Det manglet ikke noe på bordet, tror jeg.På julaften hadde vi kalkun. Det er første gang undertegnede har prøvd seg på dette goble-goble-dyret, men det hjalp godt med hjelpen fra mamma – en annen førstegangs-kalkuner. Resultatet gav i hvert fall selvtillitt til å gjenta dette som julemiddag. Men selv om det var godt, må jeg også innrømme at savnet etter pinnekjøttet er der.

Første juledag spiste vi julebrunsj, og ingenting manglet på bordet. Det er flott å ha både IKEA og flere importbutikker i byen, hvor man får tak i både røkelaks, sursild og gode oster.

 • Farmor er mørk i håret, men hun er ikke japaner likevel. Ingen skulle tro hun og Andrea møttes for første gang to dager før jul.
 • Farfar og Andrea har lekt sammen før en gang. Spørs om ikke Andrea husket han såvidt. Hun var i hvert fall over i fanget hans rimelig kjapt.
 • Onkel Ingar ble godtatt med en eneste gang han kom inn i rommet. Kanskje stemmen hans minner litt om pappa sin? Og så har han skjegg, slik som farfar.
 • For første gang prøvde vi å ta noen oppstilte/arrangerte bilder av Andrea. Hun er ikke så vanskelig å få til å le og smile, og flere av bildene ble gode glimt, synes vi.Det er kjempekoselig å ha besøk. Andrea, som egentlig har vært (og er) skeptisk til andre fang enn mamma og pappas, gikk rett i komfortstilling hos alle tre gjestene. De koser, leser, synger og leker – og det er vanskelig å si hvem som koser seg mest. Det er i hvert fall fint å se at Andrea får lett og god kontakt med sin egen slekt og familie. Og vi som foreldre nyter å ha trillehjelp og barnepass. Tid til å sette seg ned for å blogge eller se på nett-tv i ro og fred er fantastisk deilig.

LES OGSÅ
Andre norske japanbloggere har lagt ut saker fra julefeiringene sine.

Vi skal få blogget mer fra besøket, men tenkte et lite livstegn nå var på sin plass. Ønsker dere alle sammen en riktig god høytid videre.

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

Sider som linker til dette innlegget

 1. God jul. Vi er her faktisk fortsatt... - Japanliv : Japanliv | 25. desember 2014
 1. Kari Opperud sier:

  Koselig å se bilder av kjære og kjente Hauge’r. Faktisk var min første jul i Japan i Hauge-hjemmet i 2. etasje i KLTS-bygget (1980). Men da var ikke Torgeir født enda. Fortsatt god jul og et velsignet nytt år til dere alle!

 2. Paul Odland sier:

  Flotte bilete av både små og store!! Her hos oss kosar med oss med Åsne, som er omtrent jamgamal med Andrea. Ho og foreldra og brørne og onkel Bjørn er her for jule- og nyttårshelga. Og i dag kl 0500 kom det ei jente til verda, som vert tremenning med både Åsne og Andrea; nemleg Torhild og Carlo på Bryne som fekk jente nummer to. Dei har Ida frå før; ho har bursdag den 27. desember!

 3. Reidun sier:

  Så utrolig skjønn og blid! (Andrea altså)…

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden