Nødsekken vår

11. mars 20130 kommentarer

Nødsekken 01

I dag, den 11. mars 2013, er det to år siden jordskjelv- og tsunamikatastrofen i Tohoku her i Japan. Nyhetsbildet her i landet er stort sett preget av dette. Bildene av bølgen som dro innover i landet, og tok med seg alt av både folk, bygninger og natur som kom i veien for den, er ganske uvirkelig å tenke på. Men samtidig er slike scener helt virkelige i Japans katastrofeberedskap.

Den knall oransje sekken på bildet over er vår egen katastrofe-sekk. Alle misjonærene i NLM har nå fått utdelt slike sekker, som kan kjøpes på ulike butikker. Innholdet er bestemt, og består av alt fra førstehjelpsutstyr, enkelt stråledekke, bestikk og koppetøy, hansker, tau, hammer, lommelykt, batteridrevet radio, og – ikke minst – en fløyte man kan bruke for å tilkalle hjelp eller få oppmerksomhet. Alt dette, og mer til, kan komme til nytte dersom man plutselig skulle befinne seg i et katastrofeområde.

I tillegg til det sekken leveres med, anbefales alle å ha vann og hermetikk lett tilgjengelig.

På bildet under ser man litt av innholdet i sekken.
Nødsekken 02 (m/innhold)

Vi går ikke rundt og er redd for store jordskjelv. Man kan ikke leve i konstant frykt. Japan og Kobe er et flott sted å bo, og vi føler oss veldig, veldig trygge her. Men et sted i bevisstheten ligger erkjennelsen av at ting kan skje. En gang kanskje, men samtidig kanskje aldri. Men dersom denne «kanskje» skulle slå til, så skal vi i hvert fall være så forberedt som vi kan. Japanerne er selv veldig bevisst på dette, her i landet hvor jorden jevnlig skjelver.

LES OGSÅ

Nødsekken står på soverommet vårt. Der håper jeg den får stå – ubrukt. Klokka 14:46 i dag hørte jeg de slo i klokkene i templene, for å markere tidspunktet for katastrofen.

BE FOR

  • Menneskene i Øst-Japan, som fremdeles har det tungt hver eneste dag.
  • De som har mistet alt og alle.
  • Alle frivillige og andre som gjør en innsats for å rydde opp hvor bølgen dro.
  • Myndighetene som står ansvarlige for både opprydding og oppbygging.

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden