Så var det jammen gått et helt år

29. april 20144 kommentarer

Andrea_paa_hjul_small

Det er ikke smått å bli 1 år. Og for et år det har vært! Det har blitt brukt til å effektivt endevende hele tilværelsen for mamma og pappa. Og stadig er det nye ting å lære seg, å utforskre og å erfare. På lørdag skal vi feire deg, Andrea, med kake og krone, men frem til da tenkte jeg det kunne være moro med en bildekavalkade fra bloggens verden. Og Hello Kitty-bilen er bursdagsgaven fra mamma og pappa.

IMG_0425

Vi begynner med starten. Dette bildet er fra din aller første tur i bil, på vei hjem fra klinikken hvor du ble født. Fem dager gammel, og ikke helt fornøyd i starten. Men innen vi var hjemme 20 minutter senere sov du godt.

IMG_0485

De første dagene på klinikken var gode å ha, både for liten og stor. Det første døgnet lurte vi på om du i det hele tatt kunne gråte. Du lå stort sett og sov. Men selv om du har beholdt sovehjertet, så har vi jammen fått erfare at du kan skrike fra deg også.

IMG_0495

Vel hjemme var det bare å begynne å bli kjent. Ingen av oss hadde vel noe særlig valg der? Men jammen fant vi tonen greit, da. Flaks!

IMG_0499

Selv om du ikke kan sies å være noe stort problembarn, så var det godt med de pusterommene vi fikk i starten.

IMG_0850

Ganske snart kom varmen snikende inn over oss, men du så ikke ut til å plages så veldig med det. Du visste vel strengt tatt ikke om noe annet. Spørs hva du sier i år, etter å ha fått smake på vinteren også.

Dåpsbarn nærbilde

Selv om du har hatt mange fine kjoler på deg det siste året, så var sannsynligvis dette den flotteste. Og dagen var varm, men god. Du sov godt gjennom festmiddagen ute på restaurant.

Mormor og morfar

Mormor og morfars første skikkelige møte med Gulla. Du var en smule skeptisk, kanskje? Men det kom seg raskt.

20130929-204405.jpg

I august kom kompisene dine for å holde deg med selskap på veien videre. Det er flott å ha noen store gutter å strekke seg etter.

IMG_0820

I takt med tiden har også lekene måttet utvikle seg. Ball ble tidlig en favoritt, og er det fremdeles. Men aller best har det alltid vært med bøker. De leses både alene og sammen med mamma og pappa. Men smokken på bildet – den er nok litt feilplassert. Disse plastdingsene har du aldri villet ha i munnen din.

IMG_0826

Du var sterk i nakken nesten helt fra fødselen, og ville tidlig se hva som foregikk rundt deg.

Andrea foran juletreet 2013

Konseptet med jul forstod du vel ikke dette første året. Men at det var masse gøy å plukke borti på treet var det ingen tvil om. Og så finnes det jo så mye gøyal julemusikk å danse til. Ja, det er bare å glede seg til neste jul!

IMG_1037 (Medium)

Du har hatt besøk av mange fra Norge, så du lider ingen nød av å bo langt borte. Farmor og farfar fikk mange gode stunder sammen med deg i jula.

IMG_1032

Som den byjenta du er, så var det stor suksess å begynne å ta deg med på tog og buss. Og et sikkert triks for å få deg til å sove det første halve året var å gå på tur langs den mest trafikkerte gata i byen.

IMG_1226 (Medium)

Etter hvert har det vært viktig å treffe andre barn på samme alder som deg selv. Du koser deg stort sett alltid i sosiale lag, og på lekehusene «jidoukan» er det mye spennende å finne på.

IMG_1763 (Medium)

Å gå har du ennå ikke vist særlig interesse for. Og lenge var det perfeksjonert åling langs gulvet som var vinneren. Men du har innsett at du kan få farten enda mer opp ved å krype. Dessuten rekker du jo høyere opp til ting fra den stillingen.

IMG_1241 (Medium)

Ja, vi gleder oss veldig til fortsettelsen, Andrea. Og vi er helt utrolig glade i deg! Enten du herjer vilt i våken tilstand, eller ligger stille og sover som en engel, så er vi like betatt av deg uansett.

Gratulerer med dagen, store, lille venn!

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (4)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Jolaug Odland sier:

  Flott biletkavalkade frå det første året.
  Nå kjenner eg det er snart på tide å sjå deg live igjen, Andrea!

 2. Paul Odland sier:

  Det er flott å være født i april, ikke sant, Andrea!?

 3. Bård Hauge sier:

  Herlige bilder og gode minner. Gratulerer, Andrea, og lykke til videre i livet!

 4. Astrid Hauge sier:

  Mange flotte høydepunkt her. Vi gleder oss til å treffe dere til sommeren.

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden