Språkskoleslutt

11. mars 20133 kommentarer

IMG_0282

Forrige uke hadde jeg siste time på YWCA på en god stund. Ser tilbake på 4 veldig kjekke måneder med mye læring. Hjemme ligger det nå mange godt utskrevne notatbøker, og en feit perm med masse lærdom. Japansk er ikke fort gjort å lære, og jeg har jo bare såvidt begynt. Det vanskeligste er naturlig nok å klare å prate «riktig» selv, men jeg opplever at disse månedene har gjort det enklere å forstå mye av andres prat. Og det er selvfølgelig kjekt å henge med i svingene når andre prater rundt meg.

Jeg har litt blandede følelser over å være ferdig. Selvfølgelig er det godt, fordi jeg begynner å kjenne meg sliten og tung etterhvert nå. Men det er også vemodig, for jeg har kost meg veldig med å lære! Det har vært viktig for meg å utnytte disse månedene. Er takknemlig for det jeg har lært, og håper jeg ikke glemmer alt for mye i tiden jeg skal være hjemme.

おせわになりました。ありがとうございました。またよろしくおねがいします. 🙂

Kategori: Oss i Japan
Tagget med:

Kommentarer (3)

Tilbakesporing av URL | RSS-feed for kommentarer

 1. Bård Hauge sier:

  Gratulerer, Johanne! Du har vært flink. For å holde språket ved like må du prate i vei, se på TV og lytte på radio. Lykke til!

 2. Paul Odland sier:

  Om ikkje lenge kan du snakka pludre-japansk med vesla!

 3. Jolaug Odland sier:

  Skulle gjerne vore med deg i butikken for eksempel og høyrt deg praktisera det rare, uforstålege språket!
  Og det kan det jo verta anledning til!!
  Lykke til! Og sikkert lurt det som svigerfar seier, å fortsetja med ei litt meir passiv form for læring i form av å lytta til radio, TV og kanskje teikneserier?

Legg igjen en kommentar

Til toppen av siden